Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 4. avgust 2020.
Temp:

25°C
 
Društvo

Okružni štab za vanredne situacije u pripravnosti zbog gužvi na graničnim prelazima sa Mađarskom

foto: upravacarina.rs
224pregleda

Zbog velikih gužvi na graničnim prelazima i višesatnom zadržavanju putničkog saobraćaja na glavnom graničnom prelazu sa Mađarskom, reagovali su Okružni štab za vanredne situacije i Severnobanatski upravni okrug. 

U saopštenju za medije Severnobanatskog upravnog okruga stoji da je Okružni štab za vanredne situacije zbog višesatnih zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš, koja traju već nekoliko dana, stavio svoje resurse na raspolaganje i uz maksimalno angažovanje svih jedinica lokalne samouprave sa teritorije Severnobanatskog upravnog okruga obezbedio neophodnan broj saniteta u pripravnosti, lekare i medicinsko osoblje. Pored toga, preko Crvenog krsta do vozača i njihovih saputnika distribuira se preko potrebna flaširana voda.

foto: print screen

Kako se dalje navodi u saopštenju, u narednim danima pratitiće se  situacija i spremno odreagovati ukoliko za to bude potrebe.

Zbog preopterećenja saobraćaja na izlazu iz zemlje na glavnom graničnom prelazu sa Mađarskom – Horgošu, gužve su primetne i na alternativnim prelazima, među kojima je i granični prelaz Đala.

Video snimak sa kamere koji u realnom vremenu prikazuje stanje na graničnim prelazima možete pratiti na ovom linku