Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 14. jul 2020.
Temp:

22°C
 
Zabava

Lagana plovidba Tisom okupila brojne posetioce

foto: Zlatan Fehimović
217pregleda

Oko 150 meštana i posetilaca iz okolnih mesta, kao i iz udaljenijih krajeva, uputilo se u subotu sa svojim plovilima prema novokneževačoj “žutoj kući” , odakle je startovao jedanaesti “Lagani Tiski spust”.

 

Roditelji sa decom, bakama i dekama, komšije, radne kolege i školski drugari, rodbina iz drugog mesta i inostranstva…Njih 150 uputilo se u subotu sa svojim plovilima prema novokneževačoj “žutoj kući” , odakle je startovao jedanaesti “Lagani Tiski spust”. Vreo avgustovski dan učesnicima je ipak predstavljao osveženje, s obzirom na to da je prethodnih godina uživanje često znala da pokvari kiša. Naoružani kačketima, šeširima i ponekim suncobranom, uz neizostavnu hranu i piće, ljubitelji Tise prepustili su se višečasovnoj plovidbi ovom ravničarskom lepoticom.

 

Posle višečasovne plovidbe učesnici su stigli na cilj, gde su se okrepili gulašom.Učesnike manifestacije pratile su ekipe spasilaca i medicinske pomoći. Na sreću učesnika, kao i organizatora, ove ekipe nisu morale da intervenišu, a omiljena letnja manifestacija među Novokneževčanima protekla je bez incidenata.

 

Zabava na obali Tise nastavljena je u večernjim časovima uz muziku. Pred brojnom rapoloženom publikom koncert je održala pevačica Snežana Đurišić. Najpoznatije pesme ove cenjene pevačice narodne muzike publika je ispratila glasnim aplauzom.