Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
četvrtak, 21. novembar 2019.
Temp:

10°C
 
Zabava

Bliži se “Lagani Tiski spust”

foto: Zlatan Fehimović
216pregleda

Tradicionalna manifestacija plutanja Tisom na nekovencionalnim i improvizovanim vozilima bez motornog pogona počinje u subotu 10. avgusta u 12h časova, a iste večeri održaće se i koncert pevačice Snežane Đurišić. 

 

Jedna od omiljenijih letnjih manifestacija brojnih Novokneževčana, ali i posetilaca – “Lagani Tiski spust”, održaće se u subotu 10. avgusta. Skup učesnika regate zakazan je za 10 časova ispred motela “Lovac”, odakle će biti obezbeđen prevoz do “žute kuće” odakle je start spusta. Sama trka počinje u 13 časova, a završava se kod pontona ispred motela “Lovac”.

Svi učesnici spusta pre ukrcavanja na svoje plovilo treba da potpišu i predaju izjavu o odgovornosti, dok je za maloletne učesnike potrebna potpisana saglasnost roditelja. Oba obrasca mogu se preuzeti ovde.

Svako plovilo sa svojim kapetanom posade dobiće broj, a brojeve će takođe dobiti i svi učesnici spusta. Takmičarski broj moći će da se preuzme prilikom predaje izjave ili saglasnosti, i to na punktu koji će biti postavljen kod Kajakaškog kluba „Obilić“ i na polaznoj tački kod “žute kuće”. Za sve učesnike obezbeđena je hrana posle završetka spusta.

Uzbudljiv dan upotpuniće koncert pevačice Snežane Đurišić koji će početi u 21 čas.

Manifestacija se već jedanaest godina organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Novi Kneževac i svake godine okuplja mnogobrojne posetioce iz Novog Kneževca i okoline.

Prijave za učestvovanje moguće su na broj 062/792-433