Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
četvrtak, 17. oktobar 2019.
Temp:

23°C
 
Sport

Bronza sa Olimpijade prva u istoriji novokneževačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva

foto: DVD Novi Kneževac
249pregleda

Prošle subote juniore novokneževačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva ispratili smo na Vatrogasnu olimpijadu koja se održavala u Švajcarskoj, sa koje su se vratili noseći bronzanu medalju.

Muška juniorska reprezentacija Srbije zauzela je treće mesto na ovom važnom takmičenju, a Srbiju je predstavljalo i deset mladih Novokneževčana. Pored naših momaka, reprezentaciju Srbije činilo je još 20 momaka i devojaka iz Glogonja i Mramorka, a takmičenju je učestvovalo 58 ekipa.

Posle sjajnog dočeka koji su priredili roditelji i prijatelji, a kada su se utisci malo slegli, razgovarali smo sa Danijelom Marinković, koja je pored Duška i Nemanje Marinkovića pripremala momke za ovo takmičenje

Nismo imali posebna očekivanja, pošto je učešće ove ekipe na međunarodnom takmičenju prvi put u istoriji društva, rekla je Danijela i dodala –Svaki plasman je ogroman uspeh za naše društo i prvi je korak stvaranja nove istorije.

foto: DVD Novi Kneževac

Momci su osvojili 3. mesto na Olimpijadi, utisci se još uvek sležu. Kakav je sveukupni utisak sa takmičenja?

-Međunarodno vatrogasno takmičenje CTIF je prestižno takmičenje o kome sanjaju sve ekipe koje rade i treniraju. Utisci sa takmičenja su veoma lepi i mislimo da će ostati uspomena za ceo život kako momcima tako i nama.

Kako ste zadovoljni rezultatom i da li ste očekivali ovako visok plasman?

-Postignutim rezultatom smo veoma zadovoljni iako nas je mala razlika delila i od plasmana za srebrnu medalju. Sam plasman na to takmičenje je već velik uspeh, mora da se prođe niz pobeda. Prvo na opštinskom, pa na regionalnom i na državnom takmičenju da bi se stiglo do međunarodnog. Praktično pripreme traju više od dve godine, a sastav tima se menjao zbog strogih pravila starosne granice od 12 do 16 godina.

foto: DVD Novi Kneževac

S tim u vezi, koliko dugo ste se pripremali za ovo takmičenje?

-Pripreme za ovo takmičenje su krenule odmah nakon Državnog vatrogasnog takmičenja na kome smo osvojili prvo mesto i plasman na međunarodno takmičenje. Imali smo zimski i letnji deo priprema, zimski u sali srednje škole a letnji na livadi kod Ribnjaka.

Koji momenat biste izdvojili kao najupečatljiviji sa takmičenja?

-U Švajcarskoj smo osim treninga i takmičenja imali vremena i za razne ekskurzije na kojima su se deca zabavila ali i videla nove i zanimljive predele. Najupečatljivi momenat je sam dan takmičenja gde je napetost u ekipama na vrlo visokom nivou, a samo takmičenje prati gromoglasno navijanje mnogih navijača iz raznih zemalja. Iako je napetost bila ogromna takmičari su bili na vrhuncu zadatka.