Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
petak, 10. jul 2020.
Temp:

31°C
 
Sport

Bronza sa Olimpijade prva u istoriji novokneževačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva

foto: DVD Novi Kneževac
460pregleda

Prošle subote juniore novokneževačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva ispratili smo na Vatrogasnu olimpijadu koja se održavala u Švajcarskoj, sa koje su se vratili noseći bronzanu medalju.

Muška juniorska reprezentacija Srbije zauzela je treće mesto na ovom važnom takmičenju, a Srbiju je predstavljalo i deset mladih Novokneževčana. Pored naših momaka, reprezentaciju Srbije činilo je još 20 momaka i devojaka iz Glogonja i Mramorka, a takmičenju je učestvovalo 58 ekipa.

Posle sjajnog dočeka koji su priredili roditelji i prijatelji, a kada su se utisci malo slegli, razgovarali smo sa Danijelom Marinković, koja je pored Duška i Nemanje Marinkovića pripremala momke za ovo takmičenje

Nismo imali posebna očekivanja, pošto je učešće ove ekipe na međunarodnom takmičenju prvi put u istoriji društva, rekla je Danijela i dodala –Svaki plasman je ogroman uspeh za naše društo i prvi je korak stvaranja nove istorije.

foto: DVD Novi Kneževac

Momci su osvojili 3. mesto na Olimpijadi, utisci se još uvek sležu. Kakav je sveukupni utisak sa takmičenja?

-Međunarodno vatrogasno takmičenje CTIF je prestižno takmičenje o kome sanjaju sve ekipe koje rade i treniraju. Utisci sa takmičenja su veoma lepi i mislimo da će ostati uspomena za ceo život kako momcima tako i nama.

Kako ste zadovoljni rezultatom i da li ste očekivali ovako visok plasman?

-Postignutim rezultatom smo veoma zadovoljni iako nas je mala razlika delila i od plasmana za srebrnu medalju. Sam plasman na to takmičenje je već velik uspeh, mora da se prođe niz pobeda. Prvo na opštinskom, pa na regionalnom i na državnom takmičenju da bi se stiglo do međunarodnog. Praktično pripreme traju više od dve godine, a sastav tima se menjao zbog strogih pravila starosne granice od 12 do 16 godina.

foto: DVD Novi Kneževac

S tim u vezi, koliko dugo ste se pripremali za ovo takmičenje?

-Pripreme za ovo takmičenje su krenule odmah nakon Državnog vatrogasnog takmičenja na kome smo osvojili prvo mesto i plasman na međunarodno takmičenje. Imali smo zimski i letnji deo priprema, zimski u sali srednje škole a letnji na livadi kod Ribnjaka.

Koji momenat biste izdvojili kao najupečatljiviji sa takmičenja?

-U Švajcarskoj smo osim treninga i takmičenja imali vremena i za razne ekskurzije na kojima su se deca zabavila ali i videla nove i zanimljive predele. Najupečatljivi momenat je sam dan takmičenja gde je napetost u ekipama na vrlo visokom nivou, a samo takmičenje prati gromoglasno navijanje mnogih navijača iz raznih zemalja. Iako je napetost bila ogromna takmičari su bili na vrhuncu zadatka.

 

 

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.