Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 2. jun 2020.
Temp:

18°C
 
Ekonomija

Na uređenju opštine radi se i tokom leta

foto: Zlatan Fehimović
237pregleda

Sezona godišnjih odmora i letovanja u punom je jeku, a u opštini Novi Kneževac neumorno se radi na njenom uređenju. Radi se na sanaciji zgrada i objekata verskih, obrazovnih i ustanova kulture. Neki radovi su u proteklom periodu završeni, drugi se privode kraju, a na nekima ima još dosta posla.

 

Obimne padavine u prethodnom periodu oštetile su zgradu Narodne biblioteke “Branislav Nušić” u Novom Kneževcu. U toku su radovi na sanaciji oštećenja nastalih usled prokišnjavanja, a radovi podrazumevaju sređivanje oštećenog dela fasade, plafona svečane sale, kao i čišćenje i popravku oluka. Vrednost ovih radova je nešto preko 400.000 dinara sa PDV-om, a izvođač radova je GP “Form inžinjering” iz Subotice, navodi se na zvaničnom sajtu Opštine.

 

Ni manja naselja opštine nisu izostavljena i uveliko se radi na njihovom uređenju.

 

 

Radovi na uređenju porte crkve u Đali privode se kraju. Očekuje se da će meštani naselja Đala ovogodišnju seosku slavu proslaviti u novouređenoj porti. Predsednik opštine dr Radovan Uverić obišao je radove na uređenju porte i nakon razgovora sa izvođačima i radnicima „Eko gradnje“ iz Zrenjaniina, potvrdio da će ovi radovi biti u potpunosti gotovi do 24. jula.

Zadovoljan sam kako radovi napreduju i raduje me da će sve biti gotovo bez ikakvih problema i u unapred dogovorenom roku– rekao je Uverić po obilasku.

 

 

Zgrada osnovne škole u Banatskom Aranđelovu je pod rekonstrukcijom, a očekuje se da će radovi biti završeni do početka školske godine. Na sastanku održanom u Banatskom Aranđelovu prisustvovali su koordinator projekta Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije Jovana Višekruna, članovi nadležne Opštinske komisije, projektanti, nadzorni organ i predstavnici izvođača radova, a sastankom je predsedavao narodni poslanik Radovan Jančić.

I pored brojnih nejasnoća, pronađena su adekvatna tehnička rešenja, tako da sa sigurnošću možemo konstatovati da će sanacija biti završena na vreme, do početka nove školske godine, rekao je poslanik Jančić. -S obzirom na činjenicu da je objekat stariji od 160 godina, nije bilo moguće predvideti sve probleme. Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da radovi teku planiranim tempom, sva sredstva su obezbeđena, rokovi će biti ispoštovani, a škola u Banatskom Aranđelovu će po završetku posla biti jedna od najleših i najuređenijih u regionu.

 

 

U roku su završeni radovi na uređenju porte Srpske pravoslavne crkve u Srpskom Krsturu. Obnova hrama započeta je još 2009. godine, a u međuvremenu je obnovljen Parohijski dom i u crkvi je uvedeno centralno grejanje. Sredstvima budžeta Opštine sada je uređena porta, a preostaje da se završi rekonstrukcija dela ograde. Za ove radove izdvojeno je više od 2,3 miliona dinara, a dodatnih 250.000 dinara je uloženo za promenu elektroinstalacije. U hramu je na Vidovdan služena svečana liturgija na kojoj su prisustvovali opštinski zvaničnici.