Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 21. januar 2020.
Temp:

-1°C
 
Zabava

Naučna fantastika za decu i ruska istorijska drama danas u bioskopu

foto: unsplash.com
126pregleda

Još jedan utorak, još jedno “Filmsko leto”

Svakog utorka do kraja jula, na bioskopskom platnu u sali pozorišta “Branislav Nušić” na repertoaru će biti po dva filma. Filmovi će se prikazivati u terminima od 18:30h i 21h, a ulaz je besplatan.

Ovog utorka na reportoaru su naučna fantastika za decu i ruska istorijska drama.

 

UTORAK, 16. jul

18:30h

Slobodan ulaz

IGRAČKE IZ BUDUĆNOSTI

porodični, naučna fantastika

 

 

 

Petoro osnovnoškolaca nalaze kutiju prepunu neverovatnih igračaka iz budućnosti. Upravo to otkriće odvešće ih u avanturu tokom koje će morati da upotrebe novopronađene igračke kako bi spasili svoj kvart, ali i celi svet od pomahnitalog genija. Klinci koje svet oko njih smatra gubitnicima shvatiće da imaju sve potrebne kvalitete da postanu pravu junaci.

Režija: Mark Rosman

Uloge: Griffin Cleveland, Josie Totah, Jaden Betts

 

 

UTORAK, 16. jul

21h

Slobodan ulaz

TVRĐAVA

istorijska drama

 

Priča je smeštena u vreme reformi Petra Velikog kada je rastuća imperija žestoko menjala srednjovekovni provincijalizam u gustim polarnim šumama. U to vreme sve je ključalo kao u loncu – od ubeđenja do nacija. Istoriju azijskog dela Rusije stvarali su švedski zarobljenici, stranci, trgovci, kineski šverceri, šamani, odbegli disidenti, pravoslavni misionari… Film je snimljen u istorijskom okruženju modernog Toboljska i obiluje uzbudljivim scnama bitke, raskošnim kostimima, briljantnom glumom najvećih ruskih zvezda. Ruski istorijski spektakl “Tvrđava” (Tobol) snimljen prema motivima romana Alekseja Ivanova.

Režija: Igor Zaytsev

Uloge: Illya Malanin, Dmitriy Dyuzhev, Dmitry Nazarov