Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
četvrtak, 17. oktobar 2019.
Temp:

23°C
 
Zabava

“Filmsko leto” danas vas vodi u detinjstvo, a potom u Indiju

foto: unsplash.com
72pregleda

“Filmsko leto” i ovog utorka

Svakog utorka do kraja jula, na bioskopskom platnu u sali pozorišta “Branislav Nušić” na repertoaru će biti po dva filma. Filmovi će se prikazivati u terminima od 18:30h i 21h, a ulaz je besplatan.

Danas su na repertoaru drugi deo francuske adaptacija poznate priče iz “1001 noći” i španska komedija.

 

UTORAK, 9. jul

18:30h

Slobodan ulaz

MALI PRINC

animirani

U užurbanom modernom vremenu Devojčica odrasta uz strogu, ambicioznu i požrtvovanu majku koja je priprema za realan život u svetu odraslih. Ona upoznaje Avijatičara, suseda, starijeg ekscentričnog, ali ljubaznog čoveka i među njima se rađa toplo i iskreno prijateljstvo. On je uvodi u neobičan svet gde je sve moguće, svet u koji ga je davno uveo Mali Princ, dečak sa druge planete koga je sreo kada se njegov avion srušio u Sahari. Tako počinje magično i emotivno putovanje Devojčice kroz njenu sopstvenu imaginaciju i kroz univerzum Malog Princa. Ona ponovo pronalazi svoje detinjstvo i shvata da su veze među ljudima ono što je najvrednije u životu, a da se najbitnije stvari prepoznaju srcem.

Režija: Mark Osborne

Glasovi sinhronizacije: Andjela Džaferović, Aleksa Radujko, Jelena Tomašević, Mihajlo Miša Janketić, Nikola Bulatović, Dragan Vujić Vujke, Ivan Jevtović, Snežana Jeremić Nešković, Milan Antonić, Predrag Damjanović, Nataša Balog

 

UTORAK, 9. jul

21h

Slobodan ulaz

HOTEL MUMBAJ

drama

Inspirisan dokumentarcem ,,Preživeti Mumbaj”, radnja filma odvija se u hotelu u kome imućna klijentela i osoblje bivaju zarobljeni od strane terorista. Njihova okrutnost predstavljena je bez ulepšavanja, pogotovo u momentima kad hladnokrvno ubijaju goste hotela. Imamo priliku da vidimo kako skoro venčani bračni par Dejvid i Zahra, proživljavaju agoniju, ostavivši bebu sa dadiljom na spratu. Tu je i ruski biznismen, ženskaroš koji daje filmu humoristični dodatak. Svaki lik je uplašen i ranjiv, ali i hrabar na svoj način.

Režija: Anthony Maras

Uloge: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi