Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
petak, 10. jul 2020.
Temp:

32°C
 
Obrazovanje

Da školarci u Đali dobiju nove prozore na školi!

posle uređenja
804pregleda

Učenici Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Đale učestvuju u nagradnom izazovu SBB fondacije pod nazivom “Ne prljaj, nemaš izgovor” i ukoliko pobede, osvojiće nagradu 5000 evra.

 

Da bi učestvovali u izazovu, bilo je potrebno da učenici zajedno sa svojim učiteljicama urede i ulepšaju školsko dvorište, a slike pre i posle uređenja pošalju uz prijavu. Školarci iz Đale uredno su ispratili sva uputstva, a da bi osvojili nagradu potrebni su im glasovi. Glasanje traje do subote 8. juna, a na ovom linku nalazi se uputstvo za glasanje.

-Ukoliko bi osvojili nagradu, novac bismo potrošili na oplemenjivanje školskog prostora i naše eko učionice. Takođe, dotrajale prozore u školi bi zamenili novim. Za sada smo na četvrtom mestu i nadamo se najboljem, rekla je za portal CINK učiteljica Tamara Kijac.

posle uređenja

Prethodnih godina školsko dvorište u Đali nije imalo učionicu na otvorenom kao ni adekvatan prostor za igru. Na inicijativu učenika, prosvetnih radnika i roditelja đaka, organizovano je uređenje školskog dvorišta. Cilj je bio poboljšanje programa edukacije u školskom dvorištu, kroz zadovoljenje dečjih potreba za učenjem, rekreacijom i socijalizacijom. U ovoj akciji, podršku đacima i učiteljicama, dali su zaposleni škole, a roditelji i meštani Đale su pomogli finansijski. Nakon uspešno realizovanog uređenja, danas ovo dvorište krasi oslikan zid sa motivima iz školskog života, učionica na otvorenom i uređen prostor za igru. Zajedničkim snagama ispunjen je cilj!

pre uređenja