Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 25. avgust 2019.
Temp:

19°C
 
Ekonomija

Novom Kneževcu iz pokrajinskog budžeta 582 hiljade za izradu planske dokumentacije

foto: ekourbapv.vojvodina.gov.rs
106pregleda

Za izmenu i dopunu plana generalne regulacije naselja Novi Kneževac obezbeđeno 582 hiljade dinara iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine.

U Novom Sadu su potpisani Ugovori o sufinansiranju izrade planske dokumentacije, nakon što je krajem prošlog meseca donešena Odluka o dodeli bespovratnih sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine. U martu je sproveden Javni konkurs za dodelu bespovratnih novčanih sredstava iz budžeta pokrajine za 2019. godinu.

foto: ekourbapv.vojvodina.gov.rs

Zahvaljujući dobijenim sredstvima, koja iznose 582 hiljade dinara, obezbeđen je završetak poslova na izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije naselja Novi Kneževac.

Pored predstavnika opštine Novi Kneževac, pomoćnica pokrajinskog sekretara Svetlana Kilibarda, primila je i predstavnike opština Irig, Bačka Palanka, Ruma, Pećinci, Kanjiža i Stara Pazova, kao i gradova Sombor, Kikinda, Subotica i Sremska Mitrovica, kojima su po osnovu sprovedenog javnog konkursa, namenski opredeljena sredstva za sufinansiranje izrade planske dokumentacije.

Kako stoji u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, dodeljivanjem bespovratnih sredstava stvaraju se uslovi da se završe poslovi na izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije naselja Bašaid na teritoriji Grada Kikinda, kao i prostorne celine 1 u centralnom delu Grada Sremska Mitrovica. Završiće se i planovi detaljne regulacije: centra u Vrdniku, bloka 50 u Bačkoj Palanci, dela bloka u radnoj zoni u Rumi, proširenja kapaciteta postojeće deponije Rančevo u Gradu Somboru, turističko-sportsko-rekreacionog kompleksa u Oromu na teritoriji opštine Kanjiža, i drugi.