Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 25. avgust 2019.
Temp:

19°C
 
Ekonomija

Pomoć poljoprivrednicima pri prikupljanju i popunjavanju konkursne dokumentacije

foto: unsplash.com
137pregleda

Kancelarija referenta ruralnog razvoja od sada postoji i u Novom Kneževcu, a glavni zadatak referenta je pomoć poljoprivrednicima pri proceduri prikupljanja i popunjavanja konkursne dokumentacije, piše portal Pannon rtv. 

Prema pisanju portala Pannon rtv, u opštini Novi Kneževac do sada nije postojala kancelarija referenta ruralnog razvoja. Poljoprivrednik Zoltan Marta kaže da je najveći problem za njih prikupljanje obimne dokumentacije i njeno popunjavanje, i zato su ovi referenti od velike pomoći.

Odavno ih čekamo, to je veoma velika pomoć, jer poljoprivrednici nemaju baš vremena da se bave papirologijom, i tu su od pomoći, rekao je.

U Vojvodini trenutno radi 20 referenata ruralnog razvoja koji ne samo što pomažu kod konkurisanja, već su na usluzi poljoprivrednicima i kroz razna predavanja i savete. Nora Otot dočekuje proizvođače iz Novog Kneževca koji žele da se jave na konkurs –Pomažem u prijavi za konkurs od početka do kraja. Sakupljanje dokumentacije, ispunjavanje formulara, slanje na poštu, ili obračun kod uspešnog konkurisanja, odnosno pomažem kod svega što je sa tim povezano.

U Novom Kneževcu u devet naselja registrovano je ukupno 1181 poljoprivredno gazdinstvo.  Predsednik Skupštine opštine Novi Kneževac Nandor Ujhelji naglasio je važnost postojanja ovakve vrste pomoći –Veoma je važno da se nadležni, u ovom slučaju referenti ruralnog razvoja, pozabave problemima svih. Treba još reći da su posebno u okolnim naseljima starija lica i u komplikovanoj administraciji referenti mogu da im pruže veliku pomoć.

Kancelarija referenta ruralnog razvoja u Novom Kneževcu nalazi se u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, u broju 6. Funkcioniše uz podršku mađarske Vlade, a kroz Savez agrarnih društava Vojvodine.

 

 

(pannonrtv.com)