Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
ponedeljak, 6. april 2020.
Temp:

7°C
 
Kultura

Najbolji učenici Muzičke škole svirali za Novokneževčane

foto: Zlatan Fehimović
347pregleda

Nagrađeni učenici novokneževačke Muzičke škole održali su koncert pred punom salom biblioteke “Branislav Nušić”.

Zvuci violine, gitare, klavira, harmonike, trube i flaute naizmenično su se smenjivali i ispunjavali prostor sale Narodne biblioteke “Branislav Nušić” u Novom Kneževcu. A ispunili su i srca mama i tata, baka  i deka, tetki, ujaka i svih sugrađana okupljenih u gledalištu. Učenici novokneževačke Muzičke škole nastupaju na raznim takmičenjima po zemlji i inostranstvu, sa kojih donose mnogobrojne nagrade, a sinoć je njih dvadeset dvoje domaćoj publici priredilo koncert. Samouvereno i bez treme, svirali su, između ostalih, kompozicije Vivaldija, Šuberta, Berlioza, Sibeliusa, Đulijanija…

Direktorica Osnovne muzičke škole Aleksandra Neckov izrazila je zadovoljstvo odzivom publike

-Drago nam je što su neki ljudi iz publike večeras imali priliku, možda prvi put, da čuju decu iz naše škole. Malo je mesta koji imaju ovako dobar prostor za izvođenje muzičkog programa kao što je sala biblioteke. To je prilika da promovišemo rad naše škole, ali i da se deca uče iskustvu da nastupaju u različitim prostorima, rekla je direktorica i dodala –Sala biblioteke je zvonka i prosto podstiče umetnost i šteta je ne iskoristiti je.

Novokneževačku muzičku školu pohađa preko 160 učenika, a pored toga postoji pripremno odeljenje i muzičko zabavište. Prema rečima direktorice Neckov, učenici starijih razreda na takmičenjima izvode programe preko 20 minuta individualno, tako da su samo delić onoga što deca pripremaju i izvode na takmičenjima dočarali novokneževačkoj publici na ovom koncertu.

 

(fotografije u punoj veličini možete pogledati klikom na željenu fotografiju)