Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 25. avgust 2019.
Temp:

19°C
 
Društvo

Očekuje se veća količina padavina, službe u pripravnosti

foto: unsplash.com
133pregleda

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na obilnije padavine u toku današnjeg i sutrašnjeg dana, a jutros je održana sednica Pokrajinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je konstatovano da su mehanizacija, alat i potrebni materijal spremni i u slučaju potrebe može se brzo reagovati.

U saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda stoji da se danas do kraja dana i u noći ka sredi u Srbiji očekuju obilnije padavine, te da će ukupna količina padavina u većini mesta iznositi od 20 do 40 mm, dok je lokalno moguće i do 60mm.

Povodom ovih najava, jutros je u Novom Sadu održana sednica Pokrajinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je saopšteno da su sve službe i javna vodoprivredna preduzeća u punoj pripravnosti. Kako se navodi u saopštenju, službama je naloženo praćenje situacije na terenu i komunikacija između štabova za vanredne situacije, iako su vodostaji na velikim rekama u Vojvodini, kao što su Dunav, Sava i Tisa, na nivou koji je daleko ispod uvođenja čak i redovne odbrane od poplava.

Redovna odbrana od poplava jedino se i dalje sprovodi na oko 62 kilometra Tamiša, gde se pojačano prati stanje na nasipima, objektima crpnih stanica i ustava.