Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
četvrtak, 2. april 2020.
Temp:

11°C
 
Obrazovanje

Ministar Udovičić: Decu treba da učimo da je sport sastavni deo života

foto: Zlatan Fehimović
677pregleda

Učenici osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Kneževca danas su ugostili ministra omladine i sporta Vanju Udovičića, koji je tom prilikom dodelio opremu za fiskulturnu salu.

Ministar Udovičić je sa učenicima novokneževačke osnovne škole danas proveo školski čas u fiskulturnoj sali. Ćaskajući sa ministrom, učenici su izrazili želju da se organizuje javni čas na koji bi došli proslavljeni sportisti, a ministar je istakao koliko je važno da se deca ugledaju na sportiste i da im oni budu idoli. U toku razgovora, ministar i učenici spontano su organizovali nadmetanje u bacanju na koš.

Prilikom posete osnovnoj školi u Novom Kneževcu ministar je izjavio da je važno razgovarati sa ljudima na lokalu, uvideti njihove aktuelne probleme i zajednički pronaći rešenje.

-Želimo da decu iz škola, kao i iz cele opštine, privučemo u sistem školskog sporta i damo mogućnost da se kvalitetnije obavlja čas fizičkog vaspitanja. Takođe, da nastavnici koji su ujedno i treneri  u klubovima imaju bolje uslove, da budu motivisaniji da sa decom rade na kvalitetniji način, kao i da klubovi koji koriste ovu salu imaju kvalitetniju i bolju opremu, rekao je ministar Udovičić.

Škola je ovom prilikom dobila dva gola, dve košarkaške table, mrežu za odbojku i 40 lopti za kolektivne sportove.  Direktorica Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Svetlana Tamaši Jevtić zahvalila se na donaciji ministarstva i izrazila zadovoljstvo zbog ministrove posete.

-Naša škola broji 754 učenika, od čega je 350 aktivnih sportista u raznim klubovima koji treniraju u našoj školi. Takođe, naša škola je jedna od najaktivnijih u severnobanatskom okruga što se tiče školskog sporta, a učestvujemo i na raznim projektima, rekla je direktorica škole.

Predsednik opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić izrazio je zadovoljstvo zbog ministrove posete.

-Ova poseta mnogo znači svim sportistima opštine Novi Kneževac, pogotovo  deci, jer svi znamo da je gospodin ministar ugledni sportista, osvajač mnogih medalja i to sigurno deci daje stimulans da se i dalje bave sportom. Novi Kneževac ulaže dosta u sport, lokalna samouprava odvaja budžetom značajna sredstva za sport i to se vidi poslednjih godina, rekao je predsednik opštine zahvalivši se na donaciji.

Ovom prilikom, ministar Udovičić na stadionu je posetio i najmlađe fubalere koji treniraju u FK “Obilić”.