Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
četvrtak, 21. novembar 2019.
Temp:

10°C
 
Ekonomija

Predstojeći i aktuelni radovi na uređenju opštine

foto: Zlatan Fehimović
195pregleda

Na ulicama novokneževačke opštine ovih dana je poprilično živo, a tome su doprineli radovi koji se odvijaju na nekoliko lokacija. Uskoro se očekuje početak radova na još nekoliko najavljenih projekata, a neki od projekata su u pripremi.

foto: Zlatan Fehimović

Uveliko se radi na sanaciji vodovodne mreže u Novom Kneževcu i uskoro se očekuje završetak radova. Otpočeli su i radovi na završnoj fazi izgradnje biciklističke staze od Novog Kneževca kroz Srpski Krstur, do Segedina, a ovaj projekat se realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom Ujsentivana iz Mađarske. Predsednik Opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić očekuje da će radovi biti završeni sredinom leta.

-Vrednost aktuelnih radova na je 85 miliona dinara, a izvođač je sa naše strane granice firma „Graditelj“ iz Novog Sada, rekao je Uverić o završnoj fazi radova na projektu izgradnje biciklističke staze.

Pored toga, nastavlja se sa uređenjem ulica, te je objavljen javni poziv za sanaciju trotoara od Ulice Nikole Tesle do Ulice Jaše Tomića, odnosno do Specijalne bolnice „Sveti vračevi“ u Novom Kneževcu. Ove godine će, takođe, biti uređeni trotoari u portama hramova u Srpskom Krsturu i Đali. Trotoar u Srpskom Krsturu će biti uređen do Vidovdana, a u Đali – do 26. jula- slave seoske pravoslavne crkve.

foto: Zlatan Fehimović

U Banatskom Aranđelovu sledećeg meseca počinju radovi na sanaciji zgrade osnovne škole, a ove godine biće započeta i rekonstrukcija vodovoda (čija je vrednost veća od 60 miliona dinara), koju finanisraju Uprava za javna ulaganja Vojvodine i Opština Novi Kneževac. Takođe, projektno–tehnička dokumentacija za sanaciju centralnog objekta OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Kneževcu biće završena sledećeg meseca, kako bi radovi bi mogli da počnu tokom leta.