Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 25. avgust 2019.
Temp:

19°C
 
Sport

Intenzivne pripreme rukometaša „Obilića“ za drugi deo takmičarske sezone

foto: baltana.com
361pregleda

Ostalo je još nešto manje od mesec dana do početka drugog dela sezone rukometnog ligaškog takmičenja, a muška i ženska ekipa novokneževačkog rukometnog kluba „Obilić“ od početka godine vredno trenira, kako bi nastavak takmičenja dočekali što spremniji.

Tako će muška ekipa RK „Obilić“ u nedelju 10. marta u 17 časova u hali Banje Kanjiža odigrati treći prijateljski meč protiv ekipe iz Bočara. U susret predstojećoj polusezoni, predsednik RK „Obilić“ Nikola Maksimov izrazio je zadovoljstvo načinom rada u klubu.

predsednik RK „Obilić“
Nikola Maksimov

Ovog vikenda odigraće se treća pripremna utakmica protiv ekipe „Jedinstvo“ iz Bočara. Prethodno su odigrane prijateljske utakmice protiv ekipa “Sente” i „Crvene Zvezde” iz Mokrina. Istakao bih da se obe ekipe takmiče u višim rangovima i to Senta u Drugoj ligi i Mokrin u Prvoj, što smatram da je odlično iskustvo za našu mladu ekipu, rekao je Maksimov.

On je još dodao da je za naredni period planiran nastavak rada sa mlađim kategorijama,ali u drugačijoj formi. -U prethodne tri godine držali smo školu rukometa u Srpskom Krsturu, nažalost, nismo u mogućnosti da to i nastavimo, ali u planu nam je da održimo prezentacije po osnovnim školama u opštini s ciljem da decu animiramo da nam se pridruže na treninzima u Novom Kneževcu.

Trener muške ekipe Momčilo Ćurčić rekao je da očekuje kreiranje ekipe koja će u narednim godinama moći da odgovori na još veće izazove.

trener RK „Obilić“
Momčilo Ćurčić

 -Fokus je na mladim igračima koji su pre dve godine u Ligi mlađih kategorija bili peti u Vojvodini, a sada su dobili šansu da nastupaju u prvom timu. Počeli smo sa pripremama u januaru, intenzitet treninga je visok, a kako se sezona približava podižemo i taktičko-sistemski deo treninga. Momci vredno rade i evidentan je njihov napredak, a uz starije i iskusnije saigrače proces formiranja mladih igrača biće kompletniji. On smatra da su prijateljski mečevi u pripremnom periodu odličan vid treninga za ekipu, ali i za igrače pojedinačno, jer se na taj način može primeniti ono što se vežba na treningu, ali i uvideti greške i ono na čemu bi trebalo još raditi.

foto: RK „Obilić“