Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
petak, 10. jul 2020.
Temp:

31°C
 
DruštvoZdravlje

Donatorska izložba povodom Dana žena u MS kući

foto: redakcija
318pregleda

Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga organizovalo je prodajnu izložbu radova povodom Dana žena.  Sredstva zarađena od izložbe biće namenjena za kupovinu materijala za obnovu krova na MS kući. Izložba se može pogledati svakog dana od 17 do 21h u MS kući na adresi Karađorđeva 28.

Izloženi radovi nastali su na radionicama koje udruženje organizuje, i delo su ruku članova udruženja i volontera.

-Na radionicama se trudimo da kroz druženje i zajednički rad podignemo svest o osobama sa invaliditetom u lokalnoj zajednici, da pokažemo da smo jednaki, da živimo sa vama, a ne pored vas. Veoma nam je važno da budemo ravnopravni i da svi imamo jednake šanse, rekla je predsednica udruženja Slavica Zorić.

Prema rečima predsednice udruženja Slavice Zorić, iako je registrovano kao udruženje obolelih od multiple skleroze, članovi udruženja pomažu svim osobama sa invaliditetom koje im se obrate, bez obzira od koje bolesti boluju. Najčešće je to pomoć oko dobijanja ortopedskih i drugih pomagala, ali i u prikupljanju dokumentacije za invalidsku komisiju, jer mnogi nisu upoznati sa svojim pravima.

Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga postoji 27 godina, broji 108 članova  i pokriva opštine Ada, Senta, Čoka, Novi Kneževac i Kikinda. Pored kreativnih i umetničkih radionica, udruženje organizuje psihološke i edukativne radionice, zdravstvena predavanja i seminare, kao i letnju likovnu koloniju. Sarađuje sa udruženjima iz Makedonije, Mađarske i Hrvatske, ali i udruženjima iz zemlje.