Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 21. januar 2020.
Temp:

-1°C
 
DruštvoEkonomija

Bolje vodosnabdevanje za Banatsko Aranđelovo – obezbeđena sredstva za rekonstrukciju vodovoda

foto: Zlatan Fehimović
361pregleda

60 miliona i 234 hiljade dinara obezbeđeno je za rekonstrukciju dela vodovodne mreže u Banatskom Aranđelovu.

Predsednik opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić potpisao je u Novom Sadu ugovor o prenosu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekta vodosnabdevanja, a tom prilikom za portal CINK rekao je da je veoma zadovoljan saradnjom sa Pokrajinom na unapređenju života u opštini Novi Kneževac.

 -Od cele opštine, vodovod u Banatskom Aranđelovu je u najlošijem stanju. Cevi su azbestne, dotrajale su i zbog toga često pucaju, a meštani ostaju bez vode. Ovim projektom meštani će dobiti snabdevanje vodom bez čestih kvarova, a cevi će ispunjavati sve propise, rekao je Uverić. On je takođe rekao da je sledeća na redu javna nabavka, a nakon završetka tog procesa će se početi sa izvođenjem radova.

Projekat je odobren na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, a sredstva za realizaciju projekta iznose 60 miliona i 234 hiljade dinara.

Očekuje se da će se sa radovima početi krajem proleća, a o tačnom datumu početka radova meštani Banatskog Aranđelova će biti obavešteni.