Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 16. maj 2021.
Društvo

Novi Kneževac na turističkoj mapi

446pregleda

Uz saradnju RRA „Panonreg“ iz Subotice, opština Novi Kneževac kao član i jedan od osnivača agencije našla se na turističkoj mapi nastaloj na projektu prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija pod nazivom: „EXtraordinary PLeasure of Our REgion – Common gastro, eco and recreation routes of Croatia and Serbia“, skraćeno „EXPLORE CRO-SRB“.

Ukupna vrednost projekta: 368.110,98 €

Iznos odobrenih bespovratnih sredstava EU: 312.894,32 €

Početak projekta: 15.07.2017. godine

Kraj projekta: 14.07.2019. godine

Specifični cilj: Ojačati, proširiti i integrisati prekograničnu turističku ponudu i poboljšati upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom.

Nosilac projekta: Razvojna agencija Grada Slavnoskog Broda d.o.o.

Partneri: Regionalna razvojna agencija „Panonreg“ d.o.o. Subotica, Fond Turistički klaster mikroregije Subotica-Palić i Turistički klaster „Slavonska košarica“.

„Odabir destinacije nikada nije bio jednostavniji. Istočna Slavonija i Severna Bačka će zadovoljiti sve vaše želje za ugodnim i ispunjenim odmorom. Ove dve autentične, tako različite, a opet tako slične regije, pružiće vam neopisivu toplinu i mir. Ako želite da doživite sve što priroda može da pruži u svojoj punoj lepoti, dođite i istražite čari ovih regija. Prođite zelenim brdima, nepreglednim plodnim poljima, šarolikim selima i starim gradovima. Upoznajte vesele i gostoljubive ljude i njihovu tradiciju. Nagradite svoja čula raznovrsnim gastronomskim specijalitetima koji se samo u ovoj regiji pripremaju. Na svakom koraku pronađite neku lepotu za sebe. Svaki dan ćete dobiti nešto posebno, što će osigurati nezaboravan doživljaj. Za beg od stvarnosti, povedite porodicu, prijatelje ili dođite sami i istražujte mesta po regijama, u Vašoj sledećoj turističkoj destinaciji!“

Pogledajte mape: SRB CRO

Preuzeto: noviknezevac.rs

[envira-gallery id=”124″]